Suomen Salukikerho Ry Suomen Salukikerho Ry

 

TYYPITWallaby's Sahr as-Saga

 

Florence Amherst kirjoitti Oriental Greyhounds -lehdessä vuonna 1907:

"Slughia (Tazia) tavataan Arabiassa, Syyriassa, Mesopotamiassa, Eufrat- ja Tigris-jokien laaksoissa, Kurdistanissa, Persiassa, Turkestaniassa, Siinain niemimaalla, Egyptissä, Niilin laaksossa, Abessiniassa, Pohjois-Afrikassa... Slughin eri tyyppejä (lajeja) ovat Shami, Yamani, Omani ja Nejdi. Shamilla on silkinhienot korvahapsut ja pitkähapsuinen häntä. Yaminilaisella ja omanilaisella rodulla ei ole paljon korva- eikä häntähapsuja. Nejdillä on edellä mainittuja lyhyempi karva. Alkuperämaan asiantuntijat pystyvät erottamaan nämä toisistaan. Joillakin seuduilla sileäkarvaiset ovat yleisimpiä, toisilla taas pitkäkarvaiset."

Vuonna 1922, vasta 15 vuotta salukin alalajien kuvaamisen jälkeen, rotu hyväksyttiin Iso-Britannian Kennelliiton roturekisteriin. Salukin rotumääritelmässä mainitaan muunnoksina eri karvanlaadut: pitkä- ja sileäkarvainen. Kuitenkin varhaiset, eri tyyppejä edustaneet tuontikoirat ovat jättäneet rotuperimään omia piirteitään. Ehkä juuri siksi rotumääritelmä on muotoiltu monessa suhteessa erittäin väljäksi.

Koiran turkin väri voi vaihdella melkoisesti. Lähes valkoinen, fawn, kullanvärinen, suklaanruskea, musta tai näiden värien yhdistelmä ovat kaikki yhtä oikeita. Värivaihtelu selittyy sillä, että salukeja on esiintynyt laajalla alueella aina hiekka-aavikolta kiviseen vuoristoon.

 

 

© Copyright 2006 Suomen Salukikerho Ry - Finnish Saluki Club. All rights reserved.
Webdesign by KL & HyDe & PaS & SM