Suomen Salukikerho Ry Suomen Salukikerho Ry

 

LIIKUNTAAziz Kabir

 

Saluki haluaa käyttää voimakkaita jalkojaan, ja se juoksee niin kauan kuin haluaa ja jaksaa. Vaikka saluki saattaa lähes päihtyä juoksemisen ihanuudesta eikä halua menettää vapauttaan antautumalla kiinni, sen voi totuttaa tavoille. Anna koirasi olla vapaana mahdollisimman usein, tietenkin tarkkailtuna ja turvallisesti, niin se ei karkaa ilman syytä. Muista, että juokseminen on salukille yhtä tärkeää kuin syöminen ja nukkuminen.

Ole huolellinen myös ulkoiluttaessasi salukiasi taluttimessa. Se saattaa antaa hennon ja keveän vaikutelmaan, mutta kun näköpiiriin ilmestyy kissa, orava, jänis tai jokin muu kiinnostava metsästyskohde, voimakas ja ennenkaikkea valtavan lähtövoiman omaava saluki saattaa karata käsistäsi.

Vanhasta salukista tulee helposti varsinainen sohvankoriste. Silloin isännän tai emännän on houkuteltava vanhus lenkille, jotta sen elämä jatkuisi terveenä ja hyväkuntoisena mahdollisimman pitkään. Nuorena saluki huolehtii yleensä itse liikunnastaan, kunhan sille tarjotaan tilaisuuksia vapaana juoksuun.

 

 

© Copyright 2006 Suomen Salukikerho Ry - Finnish Saluki Club. All rights reserved.
Webdesign by KL & HyDe & PaS & SM