Suomen Salukikerho Ry Suomen Salukikerho Ry

 

KASVATUSEl Hamrah Moniet-Khalifa

 

Muista johdonmukaisuus kasvatuksessa. Kerran kielletty on aina kielletty, kerran sallittu on aina sallittu. Saluki on oppivainen - kun se vain motivoituu - ja pitää isännän tai emännän kanssa työskentelemisestä.

Koulutusmenetelmät eroavat melkoisesti esim. palveluskoiriin käytettävistä metodeista. Tärkeää on saada saluki tuntemaan, että toteuttaessaan omistajansa tahtoa se itseasiassa tekee juuri sitä, mitä itse haluaa. Pentu kaipaa ohjelmaa ja jos se joutuu olemaan esim. päivisin yksin, saattaa koti joutua koetukselle. Yksinolemisen taito sen on kuitenkin opittava, joten aloita jo pikkupennun totuttaminen yksinoloon.

Toisaalta liikkuminen salukin kanssa on helppoa. Se kulkee mielellään omistajansa mukana ja on yleensä rauhallinen ja huomaamaton matkustaja eri kulkuvälineissä. Saluki saattaa osoittaa mieltään, kun se kokee kärsineensä vääryyttä. Aikuisenakin se voi pissata tai kakata sisälle tai repiä mielenosoituksellisesti jonkun isännän tai emännän tavaran. Jälkeenpäin salukia on turha rangaista. Mieti mieluummin, oletko itse laiminlyönyt koiraasi.

 

 

© Copyright 2006 Suomen Salukikerho Ry - Finnish Saluki Club. All rights reserved.
Webdesign by KL & HyDe & PaS & SM